Serious Gaming – GLOBAL GOALS GAMES

GLOBAL GOALS GAMES (i.s.m. Zinnige Zaken)

Spelenderwijs maak je kennis met de Global Goals en leer je deze toe te passen in je eigen organisatie.
Omdat niet elke vraag hetzelfde is, hebben we verschillende edities ontwikkeld waaronder een variant om met je team of afdeling een leuke middag te gebruiken om kennis te maken met de Global Goals en te komen tot een concrete actielijst. Maar bijvoorbeeld ook een variant om als MT of directie te komen tot een MVO Strategie gebaseerd op de Global Goals.

Bij het  vormen jullie na de introductie over de Global Goals teams en gaan de strijd aan met elkaar. Per opdracht kunt je munten verdienen, maar ook verliezen, zowel individueel als per team. Dus haal het beste in elkaar naar boven en speel het spel slim, want alleen door samen te werken, kun je winnen. Spelenderwijs geef je antwoord op de Waarom-, Hoe- en Wat vraag van de ‘Gouden Cirkel’. Je formuleert SMART acties en bepaalt wat de impact is voor jezelf en de samenleving. Zo schrijven jullie je eigen ‘verhaal’. Zichtbaar uitgewerkt op je eigen storyboard, verteld vanuit het hart en uitvoerbaar met hoofd en handen. En bovenal; morgen toepasbaar!

Kies uit een van de volgende edities

Leer de Global Goals op een leuke, speelse, manier kennen. Middels vragen testen we je kennis en leer je wat de Goals betekenen voor jou en je organisatie.

 

Spelenderwijs maak je kennis met Global Goals. In een eerste verkenning ontdek je de aansluitingspunten met je eigen organisatie.

 

Ontdek wat jij kunt bijdragen aan de Global Goals. Ga de competitie met je collega’s aan en strijd voor het beste idee. Samen werk je dit idee uit tot een concreet actieplan.

 

Ontdek waar de Global Goals jouw organisatie raken. Waar liggen de kansen en wat zijn de bedreigingen? Samen binnen één dag komen tot een strategie gebaseerd op de Global Goals.

 

ACHTERGROND EN ONTSTAAN

In 2015 stelden 193 wereldleiders van de Verenigde Naties 17 Werelddoelen op die ervoor moeten zorgen dat de wereld in 2030 een eerlijke, gezonde en veilige plek is om te leven. Voor iedereen. Omdat de Werelddoelen ons allemaal aangaan, reisden VN-medewerkers de hele wereld over om naar de mening van allerlei mensen te vragen. Uiteindelijk hebben bijna 7,8 miljoen mensen gestemd op de voor hen belangrijkste thema’s.

De plannen zijn groots: voor 2030 moet er onder andere een einde komen aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Om dat te bereiken is een goede samenwerking noodzakelijk, tussen overheid, het bedrijfsleven, instellingen en organisaties en scholen en universiteiten!