Modern Vakmanschap

Een van de belangrijke redenen van organisaties om zaken te doen met Questionmarks|VO is dat men het zo waardeert dat wij u lastige vragen durven te stellen. Vragen die er toe doen en vragen die essentieel zijn voor uw bedrijfsvoering. Een paar van deze vragen zijn bijvoorbeeld: “Wie kan er nou écht iets binnen uw organisatie?” en “Welke factoren spelen de meest belangrijke rol bij het voortbestaan van uw organisatie?” Maar ook: ” Op welke plek vindt de meeste innovatie plaats binnen uw organisatie en waarom?”

U begrijpt het, de menselijke maat is belangrijk in uw organisatie. In de regel wordt, in het gesprek met Questionmarks met de vertegenwoordiger van een organisatie, dan ook voluit de loftrompet geblazen over het personeel. Binnen hun organisatie werken echt alleen maar vakmensen. Van boven tot onder in de organisatie. Vervolgens ontstaat er later dan toch nog een levendige dialoog over de gekozen rolverdeling binnen organisaties. Wie bepaalt bijvoorbeeld binnen de organisatie hoe de processen worden ingericht? En met welke kennis van zaken gaat dat gepaard? Wie zitten er letterlijk of figuurlijk aan de knoppen?

Wie bepaalt bijvoorbeeld de kwaliteit van de producten en wie maakt daarbij dan het verschil? Uiteraard, gaat u nu zeggen, dat zijn de mensen in de operationele uitvoering. Zij staan namelijk de hele dag met hun neus op de feiten. Zij zien de dingen niet zoals het in de spreadsheets staat, maar zoals het in de dagelijkse praktijk gaat. Toch komt het voor dat er organisaties zijn die meer aandacht besteden aan het inrichten van de staforganisaties, dan aan het geregeld bevragen van de vakmensen op werkvloer naar wat hun bevindingen zijn. Zien zij soms ergens veranderingen in de markt, waardoor zaken anders moeten worden opgepakt dan de organisatie nu te bieden heeft? Zijn er ook processen en oude gebruiken die in praktische zin eigenlijk niet bijdragen aan de totstandkoming van het product of dienst? En bij wie kunnen vaklieden dan terecht als ze hier ideeën over hebben? Bij hun management? Helaas, hoe trots de vertegenwoordigers van de organisatie ook zijn op hun processen, het komt regelmatig voor dat iemand van de werkvloer plotseling hele andere dingen roept over de doelmatigheid van processen dan zij hadden gehoopt. Hoe komt dit?

Questionmarks wil een van de voortrekkers worden van het gedachtegoed dat vakmanschap inderdaad binnen alle beroepen en alle lagen van de organisatie voorkomt. Dus echt niet alleen bij ambachtslieden zoals timmermannen en stucadoors, maar ook binnen het onderwijs en de verzorging.  De vraag blijft wel: Hoe beoordeel je dan het vakmanschap van een leraar of van een verpleegkundige? Questionmarks heeft hier steeds meer ideeën over en wil daarover graag met u in gesprek.

Dat kan door elkaar een keer te ontmoeten. Als u contact met ons opneemt, dan zorgen wij voor iets lekkers bij de koffie dat met veel vakmanschap gemaakt is.

Maar het kan ook via de social media. Geef uw mening en participeer in de discussie over Modern Vakmanschap. Bezoek daarvoor de LinkedIn website van Modern Vakmanschap.