Ebook: Dorp in Bedrijf

Ebook: Dorp in Bedrijf

Het vijfde ebook in de Rijnland-Reeks is uit en dit boek verdient alle lof.

Dorp in Bedrijf

In dit ebook wordt een verhaal opgetekend van het kleine dorp Leur dat samen met het buurtdorp Hernen zichzelf heeft georganiseerd tot een bedrijvige gemeenschap.

“Van een hiërarchische samenleving naar een netwerksamenleving, waarin waarden centraal staan als ‘samenredzaamheid’, coöperatie’ en ‘kringlopen sluiten’. De kranten staan er vol mee, maar wat gebeurt er nu echt?”

Vier ondernemers hebben aan de bar in de dorpskroeg het plan opgevat om hun krachten te bundelen, maar dan wel ieders op zijn eigen vakgebied. Het restaurant dat het centrum van het dorp vormt, het bezoekerscentrum van Gelderslandschap dat toeristen de weg wijst, zorgboerderij De Hagert dat producten van eigen land verkocht en een boer met lekker vleeskoeien bundelden hun krachten en begonnen met het aanbieden van arrangementen voor bezoekers aan het dorp. Eerlijke mooie ervaringen op het gebied van Mens, Milieu en Maatschappij.

In het boek wordt de praktijk beschreven van de bedrijvige samenleving in twee dorpen. De verhalen lopen uiteen van de onlosmakelijke verbinding met het feodale tijdperk tot aan het heden. Zo blijkt dat een adellijke familie nog steeds bijna al het vastgoed bezit in het dorp. Zodra ‘de baron en zijn familie’ dus niet langer meer aanhaakte, kreeg het dorp een uitdaging om het bezoekerscentrum open te houden.

Zo zijn er tal van onderwerpen die in dit ebook langskomen die veel mensen met oog voor een veranderende maatschappij interessant zullen vinden.

Het boek is direct te downloaden via Managementboek.nl en kost slechts €4,95

  • Tags: :