Leergang: Uw organisatie duurzaam en toekomstbestendig

Leergang: Uw organisatie duurzaam en toekomstbestendig

Wij gaan er van uit dat u als ondernemer succesvol wilt zijn. En aan het einde van de rit hoopt u vast dat er flink wat onder de streep overblijft, want u werkt er hard genoeg voor.

Maar we hebben een aantal vragen voor u:

 • Onder welke omstandigheden voelt u zich nog prettig bij uw succes?
 • Ten koste van wat mag uw succes er zijn?
 • Is meer succes altijd beter, en maakt het niet uit hoe u dat bereikt?
 • Of heeft u een soort morele grens?

Natuurlijk heeft u die grens! Want succes mag nooit ten koste gaan van essentiële zaken. Tenminste, daar gaan wij wel van uit. Iedere ondernemer maakt hierin zijn eigen keuzes. Maar ziet u het nemen van een bredere verantwoordelijkheid als essentieel onderdeel van uw ondernemerschap? Of ziet u zelfs een mogelijkheid om dankzij uw inspanningen op dit terrein nog succesvoller te zijn als ondernemer? We zetten u hier graag over aan het denken.

 

 

WAT KUNT U ZELF DOEN ALS ONDERNEMER:

Tegelijkertijd kan het ook heel inefficiënt voelen om als ondernemer zonder meer door te gaan op dezelfde voet en mogelijk zelf grote investeringen te doen die in tegenspraak zijn met de doelen die de VN over 12 jaar al wil hebben bereikt. Dus, wat nu? Wij helpen u hier graag mee verder.

Leergang
GroeiLab! heeft een leergang van 5 dagdelen ontwikkeld voor ondernemers zoals u. In een ‘learning community’ nemen we u mee in het oplossen van de vraagstukken die komen kijken bij het toekomstbestendig zijn of worden van uw onderneming.

Wat kunt u van deze leergang verwachten:

 • U leert de positie te bepalen van uw eigen organisatie ten aanzien van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.
 • U experimenteert met uw eigen stijl, voorkeuren en mogelijkheden als leider van duurzame ontwikkelingen binnen uw organisatie
 • U ontmoet tijdens de leergang diverse andere leiders die, net als u actief aan de slag zijn met hun organisatie. Sommige zijn al koploper op hun terrein en andere zijn nog maar net begonnen. Samen ontdekken we ieders kracht in het gehele speelveld en helpen we elkaar.
 • Aan het einde van de leergang heeft u uw eigen doordachte en uitvoerbaar plan van aanpak voor uw organisatie samengesteld.
 • Tussen de bijeenkomsten door vinden ook allerlei ondersteunende activiteiten plaats.

Aan de slag! 

Wilt u meer informatie over onze leergang? Neem dan contact op met de opleidingscoördinator van de leergang: Roel Westra (roel@questionmarks.nl of 06 51 9220 27). Hij kan u begeleiden bij het inschrijven.

Advies op maat
Het is ook mogelijk om inhoudelijk te sparren, zonder direct al mee te doen aan de learning community. Neem in dat geval contact op met onze veranderkundig programmamanager en hoofddocent van de leergang, Mark Veldpape MCM CMC (06 55 1531 66). Samen met u stellen we dan een ontwikkelprogramma op maat van uw organisatie op.

Deze dienst komt tot stand in samenwerking met:

 • Tags: :
 • Array